Sıkça Sorulan Sorular

1Meksis kimdir? Hangi alanlarda faaliyet gösterir?

Meksis ısı cihazları konusunda faaliyet göstermek üzere 1982 yılında ostimde kurulmuş , 1990 lı yılların sonlarındada Türkiyede bir ilki gerçekleştirerek Modüler Su Depolama sistemlerinde faaliyet alanlarını genişleterek sektöründe öncü kuruluş haline gelmiştir. Isı cihazları ürün gamında ; kalorifer kazanları , buhar kazan ve jeneratörleri , basınçlı kaplar , ısı değiştiriciler , enerji tasarrufu cihazları , katı ve atık yakma sistemleri , yakıt tankları ,çelik bacalar ve baca gazı filitreleri vardır. Modüler su depolama sistemleri üzerine ; prizmatik modüler su depoları (yıldız , bombeli ve petek ) , silindirik civatalı modüler su depoları , domestik silindirik monoblok ve modüler su depoları ve paket hidroforlar ürün gamı içerisindedir.

2Komple bir kazan dairesi yapıyormusunuz?

Evet komple bir kazan dairesi yapıyoruz. Fakat Kolon tesisatları ve kullanıcıların bireysel ısınmaları dahil o kısımları proje ve doğalgaz firmaları yapmaktadır.

3Depo kapasitesi neye göre belirlenir?

Kullanılacak olan yerdeki ihtiyaca göre belirlenir. örnek olarak ortalama bir apartman dairesinin günlük kullanımı 250lt ile 500 lt arasında değişir. 20 daireli bir apartman için içme ve kullanma suyu deposu olarak ortalama 10 m3 lük bir depo seçilmesi halinde su kesintilerinde 1 günlük ihtiyacı karşılayacaktır.

4Teklif alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Satış personelimize en boy yükseklik ve kapasitenizi bildirmeniz yeterlidir. Ayrıca malzeme alternatifinin seçiminde de kullanım yerini ve depolanacak sıvının niteliklerini de belirtmeniz gerekmektedir.

5Depo montajı esnasında mevcut binamıza zarar verilirmi ?

Hayır zarar verilmeden , bir insanın geçebileceği kadar bir yerden geçerek montaj mahallinde deponun montaj işlemi gerçekleştirilir.

6Depo kurulumunu düşündüğümüz mahal nasıl olmalıdır?

Mahalinizde gerekli depo hacmini sağlayacak bir alan olması gerekmektedir. Ayrıca zemininde düzgün olması gerekmektedir. Eğerki zemin düzgün değil ise ( meyilli ve bozuk) beton kaide veya plastik kaide alternatiflerimiz vardır.

7Zeminiz fayans veya karo buraya beton atmamıza gerek varmıdır?

Eğer zemininiz de meyil yok ise beton kaideye gerek yoktur. Plastik kaide alternatifleri ile depo zemine sorunsuz bir şekilde yerleştirilebilir.

8Depo montaj edildikten sonra deponun üzerine yük koyabilir miyiz?

Hayır , deponun üzerine hiçbir yük gelmemelidir. Sadece kendi ağırlığını taşıyabilecek şekilde dizayn edilmiştir.

9Modüler depoyu montaj ettikten sonra başka bir mahalle gerek duyulduğu takdirde taşınabilirmi? İstenildiğinden tekrar kapasite artırımı ve düşüşü yapılabilirmi?

Evet taşınabilir. Depolarımızın her bir parçası birbirine cıvatalı bir konstrüksiyon ile birleştirilmiş olduğundan dolayı tekrar demonte- monte imkanı vardır. Ayrıca yeniden demonte-monte esnasında kapasitesinde de değişiklik yapılabilir.

10Bir konu hakkında hangi birimle irtibata geçmek gerekiyor ? Ve hangi iletişim şekillerini kullanabiliyoruz?

Web, mail , telefon ve fax yoluyla irtibata geçilebilir. Hangi birim ile görüşme yapacağınız konusunda iletişim sayfamızda birimlerimize ait dahili telefon ve mail adresleri bulunmaktadır. Ayrıca iletişim formumuzdaki hangi konu hakkında bilgi istiyorsanız o birimle ilgili kısmı doldurarak da size en kısa zamanda ulaşabiliriz.

11Kredi kartı ile satışlarınız var mı? Var ise hangi avantajlar bulunmaktadır?

Garanti ve Finansbank pos cihazlarımız bulunmaktadır. Dönemsel olarak değişen 3 ile 5 ay taksit ile ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için pazarlama ve satış departmanımızdan da bilgi alabilirsiniz.

12Kalorifer kazanlarının kapasiteleri nasıl belirlenir? Pratik bir yöntem varmıdır?

Kazan kapasiteniz yetkili mühendislik firmaları tarafından ısı kaybı hesabı yapılarak belirlenir. Bu kapasitenin belirlenmesi için binanın bulunduğu şartlar çok ekstrem değil ise ortalama 100m2 lik bir daire başına 10.000 – 15.000 kcal/h dir. Kesin bir sonuç için mutlaka mühendislik firmalarından yardım alınız.

13Buhar kazanının kapasitesi nasıl belirlenir? Pratik bir yöntem varmıdır?

Buhar kazanı kapasitesi o tesisteki buhar tüketen cihazların kullanım ihtiyaçlarına göre belirlenir. Web sitemizin teknik bilgiler bölümünde bunlar ile ilgili olarak pratik tablolar mevcuttur.

14İşletmemize baca yaptırmak istiyoruz , çap ve malzeme seçimini nasıl yapabiliriz?

Baca çapı ve malzemesinin seçimini Tse 11382 ve Tse 11383 standartlarından yararlanılarak yapılmaktadır. Kazan kapasitesi , yakıt cinsi , bulunduğu il ve çevredeki bina ve yapı yüksekliklerinden oluşan doneler ile birlikte yapılacak hesap yöntemi sonrasında çıkmaktadır.

15Kazan dairemizde mevcut baca yok , Ne yapabiliriz?

Kazan dairesinde mevcut baca yok ise firmamızın kendini taşıyabilir baca alternatifleri vardır. Uygun baca çapı seçim kriterlerine göre hesap yapılarak bu baca sistemi monte edilir.

16Plakalı eşanjörmü yaptırmalı yoksa boyler yada akümülasyon tankımı?

Bu ısı cihazlarının kullanım yerleri farklıdır. O tesisin yapısına göre belli kapasitelerde seçim yapılarak dizayn edilebilir. Suyun sisteminizdeki kalorifer kazanınızdan çıktıktan sonra depolanarak daha etkin bir kullanım suyu istiyorsanız boyler ( çift cidarlı , hızlı yada modüler boyler) kullanarak hem suyunuzu depolayabilirsiniz , hem de şebeke suyunun ısıtılması işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yada sisteminiz hem anlık hem de depolanacak olan kullanım suyunu istiyor ise plakalı eşanjörden sonra akümülasyon tankı sistemi ilede bu işlemi yapabilirsiniz.

17Modüler su deposu nedir? Klasik kaynaklı depolardan farkları nelerdir?

Modüler su deposu bütün parçaları modüler olarak fabrika şartlarında üretilmiş , ambalajlanmış temiz hijyenik, en dar yerlerden geçebilecek şekilde tasarlanmış bir depo şeklidir. Kaynaklı depolardan en büyük farkı her bir parçasının değiştirilebilir ve montaj mahalline getiriliş esnasında herhangi bir zedeleme … vs zarar vermeden bütün hale getirilerek yapılmasıdır. Ayrıca montaj mahallinde kaynak , boya … vs yapılmadığından temiz ve hijyenik şartlarda suyunuzu depolamaya imkan sağlamasıdır.

18Depolarda kullanılan malzeme alternatifleri nelerdir? Hangi malzeme alternatifini seçmeliyiz?

Depolanacak olan sıvının niteliğine göre değişkenlik gösterir. Paslanmaz 304 , 316 kalitelerde , galvaniz ve boyalı alternatifleri vardır. Ayrıca özel kaplamalı alternatiflerimizde mevcuttur. örnek olarak sadece kullanma ve sulama amaçlı kullanım istiyorsanız galvaniz veya boyalı tip öneririz. İçme suyu depolama amaçlı kullanılacaksa paslanmaz depoları öneririz.

19Modüler depoların temizliği ve peryodik bakımı nasıl yapılır? Kimyasal bir madde ile temizlik yapmak uygunmudur?

Depoların temizlik bakımları için kimyasal temizlik çok fazla önerilmez.Sizin yapmanız gereken en önemli nokta her 15 günde dip blöf vanasının açılarak içinden bir miktar suyun boşaltılmasını sağlamanız gerekmektedir. Ayrıca deponun içindeki suyun su kesintileri olmadığı zamanlardada sirküle etmesini sağlamak gerekir. Depo içindeki suyu çok fazla bekletmeden tesisatınıza belli zaman aralıklarında basmanız önerilir. çünkü durgun su kullandığınız depo ne kadar sağlıklı olursa olsun bir süre mikroorganizmalar üretecektir.

20Depolanacak sıvının niteliği niçin önemlidir? Kuyu suyu , artezyan suyu depoya zarar verirmi?

Depolanacak sıvının niteliği malzeme seçimi konusunda en önemli kriterdir. Suyun niteliklerini satış personelimize bildirdiğiniz takdirde sizin için en uygun çözüm bulunacaktır.

21Depoyu nasıl montaj yapıyorsunuz? Sızdırmazlığı nasıl sağlıyorsunuz ? Ve depolar hangi parçalar ve elemanlardan oluşur?

Modüler depolarımız taban , tavan ve yan modüller oluşur. Her bir parçası birbiri içinde aynı yapıya sahipdir. Birleştirme şeklimiz modüller arasına conta konularak , cıvata ile gerekli tork da sıkma işlemi sonrasında montaj edilmektedir. Sızdırmazlık aradaki conta vasıtası ile sağlanmaktadır.