Prizmatik Su Depoları

Yıldız Prizmatik Su Depoları

Bombeli Modüler Su Depoları

Büyük Modüllü Modüler Su Depoları

İçten Montajlı Modüler Su Depoları

Yatay Büyük Modüler Prizmatik Su depoları

Dikey Büyük Modüler Prizmatik Su depoları

Modüler su depoları arasında prizmatik su depoları görünüşü ile diğerlerinden ayrılarak bulunmaktadır. Ancak diğer su depoları ile aynı amacı gerçekleştirmek amacıyla üretilmektedir. Başta su olmak üzere sıvıların korunması amacıyla kullanılmaktadır.  Adından da anlaşıldığı üzere parçalardan oluşmakla birlikte montaj yapılması sonucunda kullanılabilmektedir. 

Prizmatik Su Depoları Nedir?

Sektör içerisinde modüler su depoları olarak adlandırılsa da iki kavram birbirine denk değildir. Modüler su depoları üst kavramdır bunun alt kategorisinde prizmatik su depoları bulunmaktadır. Prizmatik olan su depoları; kare, dikdörtgen olarak üretilebilmektedir. Şeklinden kaynaklı olarak isimlendirilmesi yapılmıştır. 

Modüler su deposu imalatçıları tarafından farklı malzemeler kullanılarak paneller halinde üretilmektedir. Özellikle paslanmaz çelik kullanıldığı görülmektedir. Meksis Mekanik Sistemleri firmamız kapsamında özel olarak üretimi yapılmaktadır. Farklı kullanım alanlarında böylece yıllarca kullanılabilecek su depoları elde edilmektedir. 

Prizmatik Su Depoları Özellikleri Nelerdir?

Günümüz şartlarında prizmatik su depoları özellikleri değişik şekillerde sıralanabilmektedir. Öncelikle prizmatik su depolarında kullanılan malzemeler öne çıkmaktadır. Paslanmaz çelik üretiminden oluşması dikkat çeken özelliklerden sadece birisidir.

Diğer taraftan sahip olduğu parçalı formu kolay montaj ve taşıma sağlamaktadır. Sanıldığının aksine bu su depoları tek bir parçadan oluşmamaktadır. Birbirinden ayrı olmak üzere boyutlandırmasına göre birden fazla paneli bulunur. Kurulum aşamasına taşındıktan sonra araçlar yardımıyla paneller bütünleştirilerek kullanıma hazır hale gelmektedir. 

Üretimi sağlanan prizmatik su depoları özellikleri kapsamında bileşenlerinden de bahsetmek gerekir. Depo kapsamında su girişi, boşaltma alanı ve suların taşınma noktaları bulunmaktadır. Var olan suyu ölçmek adına su ölçüm seviyesi beraberinde iç gergileri ve tavan-taban saçları mevcuttur. Her bir birleşenin bir araya gelmesi ile korunaklı alanlar oluşturulmaktadır. 

Prizmatik Su Depoları Avantajları Nelerdir?

Prizmatik modüler su deposu ölçüleri kullanım aşamasında ciddi bir avantaj elde etmektedir. En düşük boyutlarından başlayarak ihtiyaca göre değişik boyutlara erişim sağlanabilmektedir. Hatta kullanım esnasında ihtiyaca bağlı olarak modüler parçalar üretilerek ekstra hacim alanı oluşturulmaktadır. 

Diğer su depoları ile kıyaslandığında paslanmaz çelikten üretilmesinden dolayı yıllarca kullanım imkânına sahip olmaktadır. En büyük avantajı da sıvıyla sürekli temas eden alanlarının paslanmamasıdır. Böylece herhangi bir sorun oluşmaksızın kullanabilirsiniz.

Yüksek hacme sahip olan prizmatik su depoları taşıma ve kurulum esnasında problem yaratmaktadır. Halbuki bahsi geçen prizmatik su depoları avantajları kapsamında ciddi bir kolaylık elde etmiş olursunuz. Ayrı parçalar halinde üretilen paneller araçlarla oldukça rahat taşınmaktadır. Hedeflenen konumlarda ise özel olarak montajlanarak sızma, kırılma yapmaksızın kullanılabilmektedir. 

Prizmatik Su Depoları Kullanım Alanları Nelerdir?

Günümüz şartlarında prizmatik su depoları kullanım alanları, genel su deposu kullanan her yer ile bir tutulmaktadır. Özel olarak bu su deposuna ayrılan bir alan bulunmamaktadır. Nasıl ki civatalı silindirik su deposu üretim aşamalarında kullanılıyorsa bahsi geçen bu depolarda da geçerli olmaktadır. 

Özellikle korunması gereken içme ve kaynak sularını stoklamak adına belirli alanlarda kullanılmaktadır. Bunu takiben tarım ve sanayi suyu biriktirmek amacıyla da kurulabilmektedir. Diğer taraftan askeriyeler, yüksek sayıda insanın bulunduğu yaşam alanlarında kendine yer bulabilmektedir. Yüksek metreküpteki sıvıyı korumak gerektiği her aşamada kullanabilirsiniz. 

Prizmatik Su Depoları Fiyatları Nelerdir?

Prizmatik su deposu fiyatları üretim aşamasındaki firmalar tarafından değişik ücretlerle duyurulmaktadır. Genel itibari ile modüler su deposu fiyatları listesinde olduğu gibi belirli etmenler çerçevesinde kişilere sunulmaktadır. Meksis firmamız tarafından sunulan güncel fiyat listesine erişmek isterseniz, iletişim bilgisinden bize ulaşabilirsiniz. 

Prizmatik Su Depoları Montaj ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Meksis firmamıza ait özel alanlarda talep edilen boyutlar düşünülerek panellerin üretimi yapılmaktadır. Paslanmaz çelikler eğer isteniyorsa boyama ve kaplaması da yapılarak hedeflenen konuma götürülmektedir.

Kurulum yapılacak alana gelindiğinde özel araç ve kişilerin işbirliğinde montajlama yapılmaktadır. Panellerin bir arada tutunması ve sızmaya engel olması amacıyla montaj yapılır. Montaj kapsamında da özel civatalar ve benzeri bağlantı aksamları kullanılmaktadır. Sonrasında kısa süre içerisinde kullanıma hazır hale gelebilmektedir. 

Genel itibari ile prizmatik su depoları bakımı kapsamında ciddi bir işlem yapılması gerekmeyecektir. Çünkü sahip olduğu üretim malzemeleri uzunca bir süre kullanım imkânı sunar. Paslanmaz olması, deprem ya da yangınlara karşı dayanıklı olması da bunun sebepleri arasındadır. 

Prizmatik Su Depoları Çeşitleri ve Boyutları

Meksis firmamız kapsamında satışa sunulan farklı prizmatik su depoları çeşitleri ve devamında boyutları bulunmaktadır. Boyutlandırmalar tamamen ihtiyaca bağlı olarak sağlanmaktadır. Bu açıdan bakıldığında 1 litreden başlayarak 10.000 litre metreküpe erişecek olan modelleri ürettirebilirsiniz. Aynı zamanda ilerleyen süreçlerde panel ürettirerek kapasitesini arttırmanız da mümkündür.

Güncel olarak satışa sunulmuş olan prizmatik su deposu çeşitleri şu şekilde bulunmaktadır:

1 . Yıldız Prizmatik Su Depoları: Paslanmaz çelikten üretilmiş olan su depoları dış kısımda yıldız şeklinde bir yapıya sahiptir. Adını da tamamen şeklinden dolayı almaktadır. Takviyeli, kendinden bölmeli ya da derem deposu kapsamında kullanılmaktadır. 

2 . Bombeli Modüler Su Depoları:  Diğer modellere kıyasla oldukça hafif bir yapısı bulunmaktadır. Bombeli olmasından dolayı içeriğindeki suyun şeklini alarak dışarıya karşı korumaktadır. Paslanmaz yapıya sahip olması kadar talep edildiği takdirde boyalı olmaktadır. 

3 . İçten Montajlı Su Depoları: Yapı itibari ile kullanım amacı ve alanları diğer su depoları ile benzerlik göstermektedir. Tek farklı montaj alanı dışarıdan değil tamamen iç aksam alanlarından yapılmaktadır. Temel hedefi bağlantı aksamlarının dışarıdan oluşacak etkilere karşı korumaktır. 

Prizmatik Su Depoları Malzeme Seçenekleri

Genel itibari ile paslanmaz çelik, galvanizli ve boyalı şekilde üretilmektedir. Eğer uzun süreli kullanım imkânı elde etmek istiyorsanız çelik seçiminden yana ilerleyebilirsiniz. Elbette kullanım noktasında göre üretim malzemesi değişim gösterebilecektir. 

Prizmatik Su Depoları Kapasite Hesaplama ve Dolum Süreçleri

İhtiyaç dahilinde prizmatik su depoları kapasite hesaplama yapıldıktan sonra üretime geçilir. Deponun yan, tavan ve yaban parçaları üretilerek bunların birleştirilmesi ile kapasitesi oluşturulmaktadır. Dolum süreci ise üst kapakların açılması ile sağlanabilmektedir. 

Prizmatik Su Depoları Taşıma ve Taşıma Kuralları

Prizmatik su depoları taşıma aşaması sanıldığının aksine kolaydır. Çoklu parçalara sahip olmasından dolayı özel araçlarda korunaklı alan oluşturulduktan sonra konuma iletilmektedir. Ayrı parçaları sayesinde de nakliyat oldukça kolaylaşmaktadır.