Meksis

Su Depolarında Kalite ve Malzeme Seçiminin Önemi

Su Depolarında Kalite ve Malzeme Seçiminin Önemi

Su Depolarında Kalite ve Malzeme Seçiminin Önemi Nedir? Su deposu malzemesi doğru seçildiği takdirde kaliteyi arttıracak beraberinde kullanım ömrünü de etkileyecektir. Malzemelerin seçiminde her firma farklı seçimler yapabilmektedir. Tarım, hayvancılık ya da endüstriyel alanda kullanılan bu depoların temel amacı uzun yıllar kullanmak olduğundan doğru firma seçilmesi bu açıdan önemlidir.

Meksis firması olarak, su deposu kalitesi sağlamak amacıyla doğru malzeme seçiminin farkındayız. Kullanıcılarımıza kaliteli depo sunmak ve beraberinde memnuniyet sağlamak amacıyla özenle üretim sağlıyoruz. Peki su deposu malzemesinde nelere dikkat edilmeli? Neden su deposu malzeme seçimi önemlidir? İşte, depo malzemesi kalitesi ve önemi hakkında bilmeniz gerekenler. 

Bu içerikte ilginizi çekebilir > Su Depolarının Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz?

Su Depolarında Kalitenin Önemi

Su deposu kalitesi belirli standartlarda tutulmalıdır. Aksi takdirde kullanıcının elde edeceği memnuniyet oranı da düşecektir. Bu sebeple de su depolarında kalite ve malzeme seçiminin önemi oldukça yüksektir. Öncelikle kalitenin uzun ömürlülük sağlaması ve dayanıklılık oluşturması gibi imkânları bulunur. Su deposu dayanıklılığı doğrudan malzeme ile alakalı olduğundan öncelikle dikkat edilmesi gereken noktadır. Çelik ya da yüksek kalite plastik tercihi bu yüzden gerekmektedir. Ekstra masraf yaratmaması ve maddi anlamda tasarruf sağlamasıyla malzemeler önem taşır. 

Kaliteli malzeme depo içerisindeki sıvının korunmasında da etkili olacaktır. Örneğin yüksek kalite malzeme sayesinde bakteri üretimi neredeyse imkânsız hale gelebilmektedir. İçerideki su ya da diğer sıvıların kalitesinde düşme yaşanmaz. Tam tersine oldukça uzun bir süre boyunca korunarak kullanıma hazır hale getirilmektedir. 

Son olarak malzemenin ekonomik anlamda avantajları söz konusudur. Kaliteli malzeme bakım oranlarını düşürecek ekstra bir malzeme alımının da önüne geçecektir. Bu tarz unsurlardan dolayı maliyet etkinliğinde artış meydana gelmemekle birlikte kullanıcıların ekstra bir alışveriş yapması gerekmeyecektir. Tüm bunlar su deposu malzeme seçimi ile alakalı olduğundan oldukça önemlidir. 

Su Depolarında Kullanılan Malzemeler

Kaliteli su deposu nasıl anlaşılır noktasında dikkat etmeniz gereken temel unsur malzemeler olmalıdır. Yaygın olarak su deposu malzemesi kapsamında kullanılan bazı ürünler söz konusudur. Bu ürünler kullanım alanına ve amaca bağlı olarak tercih edilebilmektedir. Deponuzdaki kaliteyi ve su deposu malzemesinin ömrü belirleneceğinden doğru seçim yapmaya özen göstermelisiniz.

En yaygın kullanılan malzemelerin başında plastik gelmektedir. Plastik günümüzün en kolay elde edilen ve ulaşılabilir olan bir maddedir. Durum böyle olunsa su deposu malzemesi olarak kullanıldığı görülecektir. Yalnız kendi içerisinde sınıflara ayrılan plastiklerin de kalitelisinden olması gerekir. Polietilen ve PVC gibi görece daha sert yapıdaki plastiklerin kullanılması şarttır. 

Paslanmaz çelik bir diğer tercih olarak karşınıza çıkabilir. Adından da anlaşıldığı üzere uzun süreli sıvı kullanımından dolayı paslanma yapmayacaktır. Pas gibi riskli durumların oluşmasının önüne geçmesiyle oldukça kolay ve pratik bir kullanıma sahiptir. Temizliğinin de görece daha kolay olduğunu söylemek mümkündür. 

Beton yok yaygın olmasa da duruma bağlı olarak bazı yerlerde tercih edilmektedir. Özel olarak elde edilen beton kalıpları ile oluşturulmaktadır. Dışarıya suyun geçişini engelleyecek şekilde üretilmesi önem arz eder. Ancak günümüzde farklı malzemelerden üretiliyor olmasından dolayı artık çok fazla tercih edilmemektedir. 

Bu içerikte ilginizi çekebilir > Prizmatik Su Depolarının Özellikleri ve Uygulama Alanları

Son olarak cam takviyeli plastikler olarak adlandırılan GRP malzemesi gelmektedir. Özel malzemelerin bir araya gelmesiyle kalıplara dökülerek elde edilir. Dışarıdan görünümü ve yapısı da değişiklik gösterdiğinden estetik duracaktır. Estetik durmasının da ötesinde su deposu kalitesi sağlamasından dolayı gönül rahatlığıyla tercih edilebilmektedir. 

Malzeme Seçiminin Avantajları ve Dezavantajları

Su deposu için en iyi malzeme arayışındaysanız kullanılan malzemelerin avantaj ve dezavantajlarına bakmanızda fayda var. Böylece hayvancılık, tarım ya da kişisel kullanım alanlarında temin edeceğiniz depolara daha kısa sürede erişebilirsiniz. Genel itibari ile söz edilen malzemelerin avantaj ve dezavantajları sizler için ele alındı. 

Plastik Su Depoları

Plastiğin günümüzde çabuk ulaşılabilir bir yapıda olması tercih edilme sebeplerindendir. Petrol türevli üretilen plastiklerin farklı avantaj ve dezavantajları söz konusudur. Tercih edeceğiniz sırada her iki unsura da dikkat ederek ilerlemeniz elde edeceğiniz memnuniyet üzerinde etkili olacaktır. 

Plastik Su Deposu AvantajlarıPlastik Su Deposu Dezavantajları
Hafif Olması: Hafif olmasından dolayı neredeyse her alana çok rahat bir şekilde taşınabilmektedir. Ulaşım ve taşımacılık sırasında sorun yaratmayacaktır. Özellikle yeraltı su deposu olarak plastik tercih edilmektedir. UV Işınlarına Maruz Kalma: UV ışınları güneşten gelen zararlı ışınlardır. Plastiğin bu ışınları alarak içerisinde tuttuğu görülmektedir. Bundan dolayı depoda yer alan sıvının UV’den kaynaklı ısınması ya da diğer değişimlere girmesi mümkündür. 
Ekonomik Olması: Üretiminin yaygın olmasından dolayı fiyatlandırmaları diğerlerine göre çok daha uygundur. Bu yüzden bütçeyi zorlamayacak bir satın alma imkânı sunmaktadır. Sıcaklık Dalgalanmaları: Plastiğin genel itibari ile hava değişiminden etkilenmesi mümkündür. Sadece güneş ışınları değil genel olarak mevsimler sıcaklıkları içerideki sıvıya aktarmasından dolayı dalgalanma oluşturur. 
Pratik Montajlanması: Montaj sırasında diğer ürünlerde olduğu gibi parçalı formu pek fazla bulunmaz. Tek parça halinde getirilerek kısa sürede kullanıma uygun hal alacaktır. Çevresel Zarar: Her ne kadar ekonomik olsa da plastik petrol türevi bir malzemedir. Üretimi sırasında doğaya zarar verdiği kadar kullanım sonrası dönüştürülememesi de çevresel olumsuzluklar yaratır. 

Paslanmaz Çelik Su Depoları

Güvenilir bir malzeme olmasından dolayı paslanmaz çelik sık sık su deposu üretimlerinde tercih edilmektedir. Kişiler bu anlamda avantajlarını çok sık göz önünde bulundursa da kendi içerisinde dezavantajları da söz konusudur. 

Paslanmaz Çelik Su Deposu AvantajlarıPaslanmaz Çelik Su Deposu Dezavantajları
Dayanıklı Olması: Çelikten üretilmiş olmasından dolayı gerek darbeler gerekse diğer doğa olaylarına karşı oldukça dayanıklıdır. Kolay zarar görmez. Ağırlık: Yapısı gereği oldukça ağır olmasından dolayı kurulum anından sonra tekrar yer değişimi yapmak zordur. Aynı zamanda ağır olması zeminin de zor seçilmesine neden olur.
Uzun Süreli Kullanım: Temel malzemesi gereği kolay paslanmaz, darbelere karşı dirençlidir. Bundan dolayı kullanım ömrü oldukça uzundur. Yıllarca rahat kullanım alanı elde edebilirsiniz. Maliyet: Kaliteli malzeme belirli bir maliyeti de beraberinde getirmektedir. Paslanmaz çelik görece plastik olanlara göre daha maliyetli olacaktır. 
Korozyona Direnç: Oluşabilecek bulaşmaların önüne geçerek malzemenin korunmasını sağlar. İçeriden dışarıya ya da dışarıdan içeriye dahil olmak üzere zararlı malzemelerin bulaşı söz konusu olmaz. Montaj ve Taşıma Zorluğu: Demonte şekilde üretilmesi hedeflenir. Ancak bu bile taşıma sırasında araçların güçlük çekmesine neden olur. Ağır yapısından dolayı taşınma ve montajı uzun sürer. 

Beton Su Depoları

Günümüzde çok yaygın kullanılıyor olmasa da tercih edilen alanları mevcuttur. Bu yüzden su deposu araştırırken göz önünde bulundurmanızda fayda var. İhtiyaca bağlı olarak tercih edebilir, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. 

Beton Su Deposu AvantajlarıBeton Su Deposu Dezavantajları
Büyük Kapasite Oluşturulabilmesi: Diğer su depolarının boyutları sizin için yeterli değilse, beton su deposunda kapasite sorununu kökten çözebilirsiniz. Montaj Zorluğu: Yapısı gereği betonlar kırılabilir formda olmaktadır. Her ne kadar yüksek kalite malzeme kullanılsa da montaj sırasında sorun yaratabilmektedir.
Doğal İzolasyon: Ekstra yalıtım yapmanız gerekmez. Beton yapısı gereği iç sıcaklığı korur dışarıdan gelecek zararlı güneş ışınlarının da içeri girmesine engel olur. Ağırlık: Kesinlikle oldukça ağır bir malzemedir. Montaj sırasında da taşıma esnasında da bu ağırlıktan dolayı pürüzler çıkabilmektedir. 
Kolay Ulaşılabilirlik: Günümüzde birçok sektörde kullanılır olmasından dolayı kolaylıkla betona erişirsiniz. Bundan dolayı kısa sürede beton su deposu yaptırmanız mümkündür. Sızıntı Riski: Her ne kadar beton sık kullanılsa da diğer malzemelerdeki gibi bağlantı noktaları bulunmaz. Aynı zamanda her alanı beton olduğundan farklı noktalardan sızıntı oluşturma riski vardır. 

GRP Su Depoları

Cam elyaf ve diğer malzemelerin birleştirilmesiyle GRP elde edilmektedir. Günümüz teknolojileri arasında yaygın kullanılmaktadır. Özellikle estetik anlamda katkılarından dolayı yaygın satın alınmaktadır. 

GRP Su Deposu AvantajlarıGRP Su Deposu Dezavantajları
Hafiflik: Taşınması oldukça rahat ve pratiktir. Özel kalıpları ile demonte şekilde üretilmesi de taşıma sırasında da montaj sırasında da problem yaratmamaktadır.Fiyat: Fiyatlandırmaları diğer depolara göre oldukça farklıdır. Zor üretim ekstra montaj yapısına sahip olmasından dolayı ücretleri fazla olabilmektedir. 
Korozyona Dirençli: Kimyasal malzemelerin bulaşını engelleyecek bir maddedir. Bu yüzden sağlık standartları gereğince bir problem teşkil etmeyecek yapıdadır.Darbeye Karşı Hassasiyet: Ham maddesi olarak cama sahip olması darbeye karşı özel hassasiyet olmasına neden olur. Fiziksel darbenin gücüne bağlı olarak etkilenecektir. 
UV Koruması: Dışarıdan gelen UV ışınlarını yansıtma özelliği vardır. Bundan dolayı içerideki su ya da diğer sıvıların korunmasında öncüdür. Yaygın Olmaması: Her firma tarafından GRP deposu üretilmemesinden dolayı erişimi zordur. Meksis firmamızdan gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. 

Doğru Malzeme Seçiminin Önemi

Su deposu malzemesi doğru seçildiği takdirde etkili sonuçlar elde edilecektir. Öncelikle deponun ömrü kesin olarak uzayacaktır. Doğru malzemenin en net etkilerini deponun ömrü üzerinden görebilirsiniz. Eğer deponuzun ömrü kısa sürede doldu ya da sorunlar çıkarıyorsa malzemelerde sorun var demektir. 

Malzeme ne kadar kaliteliyse ortaya çıkaracağı sorunlar da azalacaktır. Sorunun azalmasından dolayı bakım ve onarıma ihtiyaç duyulmaz. Çok sık bakım yapmanız gerekmez ya da ekstra malzeme almaya gerek yoktur. Buna bağlı olarak maliyetlerde de ciddi azalma oluşacaktır. Beraberinde ekonomik anlamda kâr oluşacaktır. 

Kalitenin özellikle su kalitesini de koruduğu görülür. Malzeme kalitesizleştikçe su üzerinde etkileri daha net görülecektir. Sert bir tat, görünümde farklılık ve hatta koku oluşumu ortaya çıkacaktır. Bundan dolayı uzun vadede su kalitesi oluşsun istiyorsanız yüksek kalitede malzemeden üretilmiş su deposu almalısınız. 

Sonuç: Kaliteli Malzeme Seçimiyle Verimli ve Uzun Ömürlü Su Depoları

Buraya kadar bahsedilen tüm bilgiler doğru malzeme seçimi üzerine kurulmuştur. Su deposunun ömründen, su kalitesine ve hatta harcama yapılacak ekstra giderlere kadar malzeme etkilidir. Su deposu malzemesi kalitesini özenle belirlemeli buna bağlı olarak depo seçimi yapmalısınız. 

Yüksek kalite, farklı tarzdaki su depoları ve kısa sürede montaj adına Meksis firmamıza ulaşabilirsiniz. Firmamız aracılığıyla sektörde bulunan en iyi kalitedeki malzemelerden üretilmiş olan depoları temin edebilirsiniz. 

Bu içerikte ilginizi çekebilir > GRP Modüler Su Depolarının Avantajları ve Kullanım Alanları

Comments are closed.