Isı Cihazları

Yoğuşmalı Kazanlar

Paket Sıcak Su Kazanları

Sıvı ve Gaz Yakıtlı Üç Geçişli Sıcak Su Kazanları

Dik ve Yatık Tip Buhar Jeneratörü

Skoç Tipi Buhar Kazanı

Skoç Tipi Paket Buhar Üreticileri

Prizmatik Konteynerli Mobil Isı Santralleri

Silindirik Konteynerli Mobil Isı Santralleri

Açık Buhar Santralleri

Katı Yakıtlı Kalorifer Kazanları

Helezon Vidalı Stoker

Talaş ve Atık Yakma Sistemleri

Kızgın Yağ Kazanları

Yakıt Tankları

Baca Gazı Filitreleri

Buhar Degazörü

Kazan Emniyet Sistemleri

Sıcak Su Kazan Panoları

Buhar Kazanı Kontrol Panelleri

Buhar Kazanı Elektrik Panoları

Diğer Panolar

Isı cihazları yaşam alanları, üretim noktalarında kullanılan özel ürünlerdir. Farklı modellerde olmakla birlikte şekilleri de değişmektedir. Ücretler ve kullanım amacına bağlı olarak değişik şekillerde satın alınabilmektedir. Burada önemli olan tamamen amaca hizmet etmesi ve beraberinde kullanışlılık sağlamasıdır.

Isı Cihazlarının Çeşitleri

Isıyı ortaya çıkarabilmek için farklı ısı cihazları bulunmaktadır. Her bir cihazın çalışma prensibi değişiklik gösterir. Aynı zamanda gerekli olan malzeme ihtiyacı da farklıdır. Yapılması gereken modellere göz atarak buna göre seçim yapmaktır. Meksis firmamızın bünyesinde yer alan ısı cihazlarının çeşitleri şöyledir:

  • Yoğuşmalı Kazanlar: Yüksek oranda ısı elde etmek adına yoğuşma mantığı ile üretilmektedir. Isı cihazları arasında özellikle enerji tasarrufu elde etmesiyle bilinmektedir. Cihaz içerisinde buhar enerjisinden yararlanılarak %100’e yakın tasarruf elde edilir.
  • Paket Sıcak Su Kazanları: Diğer ısı cihazları için olduğu gibi amacı sıcak su üretimi sağlamaktır. Bunun için basınçtan yararlandığı görülmektedir. Kapalı bir sisteme sahiptir. Dışarıya su ya da hava çıkışı sağlamamaktadır.
  • Sıvı ve Gaz Yakıtlı Üç Geçişli Sıcak Su Kazanları: İçerisinde alev kırıcı bulunmaktadır. Bu alev kırıcı sayesinde diğer ısı cihazları ile ayrılmaktadır. Daha az yakıt kullanırken daha fazla enerji çıkışı sağlamaktadır. Hem sıvı hem de gaz yakıtı kullanılmasını sağlayan kullanışlılığa sahiptir.
  • Dik ve Yatık Tip Buhar Jenaratörü: Kullanıldığı alana göre dik ve yatay olarak kullanılan ısı cihazları olarak bulunur. Diğer taraftan sıvı ve gaz yakıtıyla enerji elde edilebilmektedir. Tek bir türü kullanılabildiği gibi her ikisi de kullanılabilmektedir.
  • Skoç Tipi Buhar Kazanı: Bireysel apartmanlardan ziyade endüstri alanları için ısı cihazları olarak üretilmektedir. Özel üretim borularından enerjiyi iletebilmektedir. Hem duman hem de alev iletimi sağlayabilmektedir. Gaz ile birlikte sıvı yakıt kullanılarak enerji ortaya çıkarılmaktadır.
  • Skoç Tipi Paket Buhar Üreticileri: Isı cihazları arasında yer alan burada birden fazla parça bulunmaktadır. Paket olarak adlandırılması bu yüzdendir. İhtiyaç dahilinde daha geniş alana enerjinin iletilmesini sağlar.
  • Prizmatik Konteynerlı Mobil Isı Santralleri: Değişik alanlarda ısı cihazları ihtiyacı olmaktadır. Bu yüzden konteynır içerisinde ısı üreticileri kurulmaktadır. Dış alanda kullanılırken aynı zamanda olumsuz durumlardan korunması da sağlanmaktadır.
  • Silindirik Konteynerlı Mobil Isı Santralleri: Prizmatik ısı cihazları ile kıyaslandığında sadece dış görünümü değişmektedir. Silindirik yapıya sahip olması alandan tasarruf sağlamaktadır. Son olarak dış alanlarda ve farklı kapalı alanlarda kullanım yeri sunmaktadır.
  • Açık Buhar Santralleri: Kullanılan yakıt malzemesine göre ısı cihazları değişiklik gösterir. Bahsedilen bu modelde buhar sayesinde ortaya çıkılan enerjiden yararlanılmaktadır. Buhar dışında sıcak su sağlaması da ciddi bir etki yaratır.
  • Katı Yakıtlı Kalorifer Kazanları: En yaygın ısı cihazları arasında yer almaktadır. Katı yakıtın daha yaygın olarak bulunmasından ötürü kalorifer kazanları kurulur. Temel amacı sıcak sudan ziyade ortamda ısınma sağlamaktır.
  • Helezon Vidalı Stoker: Stoker, ısı cihazları türlerinden elde edilen enerjinin verimliliğini arttırmak için kullanılır. Helezon vidalı olması ısı cihazlarına bağlantının daha kesin ve net sağlanmasına neden olur. Ortay acıkan sıcak suyu tekrar gövdeye bağlar.
  • Talaş ve Atık Yakma Sistemleri: Enerji elde edilmesi amacıyla kullanılan malzemeye göre bu isimlendirmeyi almıştır. Isı cihazları arasında özellikle çok rahat malzemenin bulunmasından dolayı tercih edilir. Talaş ve genel atıkların yakılmasıyla enerji ortaya çıkar.
  • Kızgın Yağ Kazanları: Isınan yağın belirli bir dereceden sonra yakma ve eritme özelliği bulunmaktadır. Kızgın yağ kazanları genel ısı cihazları ile kıyaslandığında daha güçlüdür. 1200 dereceye varana kadar yağdan etkilenmez ve muhafaza edilir.
  • Yakıt Tankları: Isı cihazları için kullanılacak olan yakıtların genel olarak muhafaza edilmesini sağlamaktadır. Tank kapasitesine bağlı olarak yüksek miktarda yakıcı kullanılmak üzere depolanmaktadır.
  • Boyler: Su tesisatı sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Isı cihazları için kullanılan sıvıların aktarılmasına neden olur. Sıcak suyun depolanmasını sağlayarak enerji tasarrufu sağlar.
  • Akümülasyon: Genel tesisat ekipmanlarından birisidir. Kendisine ait tanklar da bulunmaktadır. Isı cihazları bünyesinden çıkan enerjiyi suyu ısıtmak için kullanılır. Sıcak suyu elde etmeyi sağlayan malzemedir.
  • Bacalar: Gerek ortaya çıkan buharın gerekse ortaya çıkan olumsuz havayı dışarı atmak amacıyla kullanılmaktadır. Isı cihazları ile birlikte kullanılacak alanlara iletilmesini sağlayan bir bağlantı elemanıdır.
  • Baca Gazı Filtreleri: Doğaya zarar vermemek adına bacalara eklenen eleme yapan ürünlerdir. Bu filtreler sayesinde doğaya olumsuz havanın salınmasına engel olunur. Zararlı malzemeler elenerek doğaya karışmasına engel olunur.
  • Eşanjörler: Isı cihazları bünyesinde ortaya çıkan sıvıların sıcaklıkları birbirinden farklı olabilmektedir. Isıların sıcaklıklarının değişmesi birbirine karışımı sırasında problem yaratır. Halbuki eşanjörler sayesinde farklı ısıya sahip olsa da karışma esnasında olumsuzluk ortaya çıkmaz.
  • Baca Susturucu: Bacalardan ortaya çıkan hava ya da buharın çıkış hızı belirli bir sesin ortaya çıkmasına neden olur. Isı cihazları daha sessiz yaşanması adına susturucular kullanılır. Böylece ses sorununun önüne geçilir.
  • Buhar Degazörü: Gaz ile çalışan ısı cihazları için kullanışlılık sağlar. Ortaya çıkan oksijen oranını minimum düzeye indirerek daha verimli bir enerji elde edilmektedir. Kazanlarda da emisyon gücünü arttırmaktadır.
  • Kazan Emniyet Sistemleri: Belirli bir basınç ile çalışan ısı cihazları enerjiye göre de basınç elde eder. Kontrolsüz basınç türü patlamaya ve ciddi zararlara neden olur. Emniyet sistemleri gerek sıcaklık gerekse basınç kontrolü yaparak bilgi verilir.
  • Sıcak Su Kazan Panoları: Isı cihazları üzerinde kontrol sağlamak ve beraberinde enerjinin ortaya çıkışını kolaylaştırmayı sağlar. Verimli bir çalışma imkânı sağlar. Diğer taraftan temel amacı güvenliktir.
  • Buhar Kazanı Kontrol Panelleri: Buhar ile enerji sağlayan ısı cihazları için kontrol sağlayan panellerdir. Belirli sayıda tuş ve ekipmana sahiptir.
  • Buhar Kazanı Elektrik Panoları: Elektrik panoları gerekli enerjiyi vermek ya da durdurmak amacıyla üretilmektedir. Isı cihazları için oldukça kritik kullanıma sahiptir.

Meksis Isı Cihazlarının İşlevleri ve Kullanım Alanları

Isı cihazları kısıtlı ancak ciddi anlamda kullanışlılık sağlayan işlevlere sahiptir. Isı ve sıcak su elde etmek temel kullanım amacıdır. Gerek kişisel binalarda gerekse endüstri alanlarında bunun için kullanılmaktadır. Diğer taraftan kullanım alanları da bununla belirlenebilmektedir.

Meksis Isı Cihazlarının Enerji Türleri

Enerji türleri kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterecektir. Genel itibari ile ısı cihazları; sıcak su ya da buhar yani gaz türü elde ettirmektedir. Kullanım alanına göre ve bütçeye göre ısı cihazı tercih edilmektedir. Gaz, sıvı ya da katı malzemeler kullanılarak enerji ortaya çıkmaktadır.

Meksis Isı Cihazlarının Kapasite Seçenekleri

Meksis ısı cihazları olarak farklı kapasiteye sahip modeller üretilmektedir. Her bir modelin kapasitesi değişiklik gösterir. Kapasite seçenekleri kullanım alanına bağlı olarak seçilmelidir. Yüksek kapasiteye sahip olanlar endüstri gibi üretim noktalarında kullanılır. Diğer taraftan kişisel kullanım alanlarında daha küçük kapasiteli ısı cihazı bulunur.

Meksis Isı Cihazlarını Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Alışveriş esnasında ısı cihazları seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken özellikler şunlardır:

  • Kullanım alanlarını düşünerek hareket edin.
  • Kapasitesine bağlı olarak eleme yapın.
  • Enerjiyi ortaya çıkaracak olan malzemesine dikkat edin.
  • Isı ve sıcak su üretimi sağlayan türlerine bağlı olarak inceleme yapın.
  • Isı cihazları fiyatları incelemesi yapın.

Sıkça Sorulan Sorular

1Isı cihazı nedir ve ne işe yarar?

Isı cihazları kullanıldığı alanda hem sıcak su hem de ısınma sağlamaktadır. Bu amacına bağlı olarak işe yaramaktadır. Üretimde gereken ısıyı ve sıcaklığı verdiği gibi kişisel amaca da hizmet etmektedir.

2Isı cihazlarının çeşitleri nelerdir?

Meksis ısı cihazları arasında çok farklı çeşitler bulunmaktadır. Çeşitler arasında:

  • Skoç tipi,
  • Yatay ve dik kullanımlı,
  • Yoğuşmalı kazanlar,
  • Sıvı ve gaz yakıtlı üç geçişli kazanlar,
  • Konteynır ısı santralleri.
3Isı cihazı satın alırken nelere dikkat etmeliyim?

Var olan tüm ısı cihazları türlerine dikkat edin. Enerji üretimi için ihtiyacı olan malzemelere ve bunların bulunma imkânına göz atın. Isı cihazı fiyatları da oldukça önemli bir etmendir. Diğer taraftan kullanılacak olan konum bilgisi de mutlaka önemlidir.

4Isı cihazlarının enerji türleri nelerdir?

Isı cihazları tarafından ortaya çıkan enerji türleri sıvı ve gaz olarak ortaya çıkmaktadır. Bu enerji türleri ile hem üretim hem ısınma elde edilmektedir.

5Isı cihazlarının kapasitesi nasıl belirlenir?

Kullanım noktası şüphesiz önemli bir noktadır. Kişisel apartmanlarda yoğuşmalı kazanlar daha küçük olsa da yeterlidir. Ancak endüstri gibi üretim alanları kapasitesi büyük cihazları gerektirir.

6Isı cihazları nerede ve nasıl monte edilir?

Boyutlandırmasına bağlı olarak ısı cihazları montajı değişecektir. Ancak bu cihazların panelleri, bacaları gibi farklı ekipmanları bulunur. Bu yüzden parçalı olarak üretilen tüm malzemeler kullanım alanına götürülür. Daha sonra özel olarak montaj edilerek kullanıma hazır hale gelmektedir.

7Isı cihazları ne sıklıkla bakıma ihtiyaç duyar?

Bazı ısı cihazları kendi kendini temizleyen yapıya sahiptir. Panelde yer alan tuşa basıldığında ortaya çıkan kül ya da diğer etkenler elde edilir. Ancak kişisel olarak temizlik yapmak gerekirse kullanım oranına bağlı olarak bunu belirlemek gerekir. Senede 1-2 bakım yapmak gerekebilir.

8Isı cihazlarının enerji verimliliği nedir?

Kullanılan özel ekipmanlar neticesinde ısı cihazları enerji verimliliğini sağlar. Örneğin yoğuşmalı kazanlarda buhar enerjisi bir arada tutularak tekrar enerji üretimine katılmaktadır. Böylece neredeyse %100 enerji verimi elde edilmektedir.

9Isı cihazları çevreye zarar verir mi?

Üretilmiş olan ısı cihazları çevreye zarar verme olasılığı bulunur. Ancak bu zararı engellemek adına baca filtreleri ya da sıvı ve gazdan üretim sağlayan ısı cihazı üretilmektedir. Günümüzde verilecek zarar yok denecek kadar az aşamaya düşürülmektedir.

10Isı cihazları ne kadar süreyle kullanılabilir?

Isı cihazları ne kadar kullanılarak deforme edildiğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak bu ürünlerin yüksek kaliteli malzemeden üretilmiş olması hedeflenir. Temel amaç yıllarca ömürlük kullanılıyor olmasıdır.

11Isı cihazlarının fiyatları neye göre belirlenir?

Fiyatlandırmalar; ısı cihazları türüne, kapasitelere, üretim yapan firmaya göre değişir. Firmanın uzun ve kısa vadede kâr amacı burada etkilidir. Rakip firmaların da fiyatlandırmaları belirleyici olacaktır.